Dropshipping – 10 ting du trenger å vite

Dropshipping har fått en enorm opptur de siste årene og det er mange faktorer involvert i denne utviklingen. Mange mennesker over hele verden med betydelig kapital ønsker å investere i denne trenden av e-handel. I denne artikkelen vil vi prøve å dekke alle aspektene rundt dropshipping, med utgangspunkt i definisjonen av hvordan det fungerer og hvilke ting du trenger å jobbe med før du går inn i det.

innholdsfortegnelse

Hva er dropshipping?

Dropshipping er en forretningsmodell der selgeren ikke oppbevarer varene som skal selges på eget lager, men i stedet overfører kundeordrene og forsendelsesinformasjonen til produsenten eller grossisten, som deretter sender varene direkte til kunden. En fordel dette gir er at man slipper lagerkostnadene.

Fordelen med dette er at man kan sitte i lille Norge og selge varer til hele verden uten at varene trenger i det hele tatt å gå via Norge. Vel, det høres ganske enkelt ut, men det er imidlertid mange ting involvert i denne prosessen med varetransport. Her er detaljene om hvordan det fungerer.

Hvordan dropshipping fungerer

Den første tingen å gjøre er å sette opp en plattform hvor du ønsker å selge ønsket produkt. Du kan opprette e-handelsnettstedet ditt eller bli med på kjente plattformer som Amazon, eBay eller AliExpress. Mange bruker det andre alternativet, da det kan være mye billigere enn å lage en nettbutikk. Etter å ha opprettet butikken, og når en kunde kjøper en vare fra butikken din til den prisen som du har satt, så sender du deretter bestillingen manuelt eller automatisk til leverandøren din (produsent eller grossist). Etter å ha mottatt bestillingen, sender leverandøren varen direkte til kunden under firmanavnet ditt. Ved å benytte denne logistikken vil det spare deg for penger da du slipper lagerkostnader og forsendelseskostnader.

En annen fordel ved å benytte dropshipping er at man reduserer risikoen for ikke å kunne selge hele bulk-beholdningen av alle produktene man måtte ha hatt på et eget lager.

Denne dropshipping-forretningsmodellen har grunnet dette fått en enorm popularitet på grunn av de lave innstegskosnadene.

Dropshipping - Google Trends siste 5 år

Før vi går dypere inn i andre detaljer. Her er noen gode statistikker rundt dropshipping som vil appellere til forretningsmenn og kvinner.

Dropshipping-statistikk

● Rundt 22-33% av nettforhandlerne har brukt dropshipping som sin primære forretningsmodell.
● Statistikk fra USA sier at e-handel salg var 279.000 millioner USD og statistikken viser at den vil øke til 476.000 millioner USD i 2024.
● Google Trends-data er en indikasjon på den høye interessen til mennesker når det kommer til dropshipping.

e-commerce statistikk for USA 2017-2024

Ting å tenke igjennom

Her er en kort oversikt over alle viktige ting du trenger å gjøre før du går inn i dropshipping.

Velge produkt å selge:

Det vil ikke være feil hvis vi sier at det å velge riktig produkt å selge er den vanskeligste oppgaven. Mye søke- og produktjaktteknikker er involvert i denne prosessen. Det hele begynner med å finne ut produktnisje. For eksempel er boliginnredning en makronisje. Men hvis vi går et skritt videre, er veggdekorasjon en under- eller mikronisje. Det er alltid bra å ha produktet ditt under en bestemt mikronisje. I tillegg til dette, er et annet aspekt ved å velge produktet produktjakt gjennom flere ressurser, for eksempel søkeordforskningsnettsteder og profittkalkulator. Nettstedsundersøkelsesnettsteder vil hjelpe deg med å identifisere produkter med høy konkurranse, mens fortjenestekalkulatorer vil beregne den totale fortjenesten inkludert dropshipping-avgifter. Alle disse tingene krever grundig forskning og tjenester fra profesjonelle.

Velge leverandør

Å velge riktig leverandør er et annet viktig aspekt ved dropshipping. Det er flere leverandører der ute som tilbyr mange fasiliteter. Det er noen funksjoner du bør se etter når du velger leverandør.
i) Kvalitet
Kvalitet er noe du aldri skal gå på akkord med. Velg leverandøren som har et godt omdømme når det gjelder kvalitet.
i) Sikkerhet
Det er flere produkter som trenger ekstra forholdsregler. Så velg leverandøren som sender produktene med riktig sikkerhet.

Velge plattform

Det er to plattformer du kan velge mellom. Du kan enten sette opp e-handelsnettstedet ditt eller bli med på kjente plattformer som Amazon og eBay som selger. Å sette opp et netthandelsnettsted er tidkrevende og koster deg mye penger å komme inn i overskriftene. Mens det for tiden er på vei å bli ledende e-handelsnettsteder som Amazon og eBay som selger. Du må bare gå fra noen bekreftelsesprosesser først, og så kan du selge produkter. Å velge mellom e-handelsnettsteder er en annen beslutning som må tas etter grundig undersøkelse. Ingen kommer i nærheten av Amazon når det gjelder å generere kapital, da det er det mest verdifulle selskapet i verden akkurat nå. Imidlertid må du ha et enormt beløp for å lage identiteten din på Amazon. Hvis budsjettet er stramt, kan du også gå til en hvilken som helst landsdekkende plattform. Daraz og Flipkart er blant disse plattformene.

Moms og Toll i Norge

Hvis man selger til utlandet så går ikke varene igjennom Norge og man behøver ikke å ta hensyn til moms og toll.
Siden kundene befinner seg i utlandet skal du ikke beregne norsk mva på salgene, da salg til utlandet regnes som eksport selv om varen ikke er innom Norge.

Selger man derimot til norske kunder så er dette et tema man må sette seg godt inn i.
Dette er hva Altinn skriver om dette temaet og som er såpass godt skrevet at vi limer det rett inn her.

Når du driver dropshipping er det risiko for at kunden din må betale mva to ganger, både ved betaling i nettbutikk og når varen mottas fra transportøren. For å unngå dette er det vanlig å avtale at avsenderen i utlandet påfører ditt navn (nettbutikkens navn) som fakturamottaker på tolldokumentene.
Du vil da motta tolldokumentene som danner grunnlaget for mva-rapporteringen din, mens kunden mottar varen. Dersom virksomheten din ikke er blitt mva-registrert ennå, må transportøren utføre fortollingen og legge ut mva for deg.

Produktkampanje

Til slutt, etter at man er ferdig med selve prosessen med å starte opp, er det siste du trenger å gjøre for din dropshipping-satsning, å markedsføre produktene dine. Det er forskjellige plattformer og metoder (gratis og betalt) som du kan bruke i denne forbindelse. Du kan kjøre annonser med produktene dine på flere sosiale medieplattformer som Facebook, Twitter og Instagram, eller du kan kjøpe annonseplass hos Google, Bing eller hos private nettsteder.
En annen ting som også er gratis, men tar litt lengre tid, er å foreta en søkemotoroptimalisering av nettsiden din, enten selv eller av andre som gjør at du kan rangere høyt på Google-søk for spesifikke produkter.

Dropshipping er fremtiden for online inntjening. Du kan raskt starte en dropshipping-butikk og sitte hjemme i sofaen og tjene penger!

Erfaringer

Dropshipping erfaringer er vanskelig å si noe rundt da de som driver med dropshipping i Norge vil som regel ha forskjellige meninger ut ut i fra hvor bra eller dårlig man har gjort det. Finner man et produkt som selger godt og man tjener gode penger på det, så vil man som oftest sitte igjen med gode erfaringer, mens det motsatte vil være hvis man har prøvd mange forskjellige produkter og ikke fått solgt noe.
Erfaringer kan også være i forbindelse med annet innenfor dropshipping, da for eksempel gode eller dårlige erfaringer rundt leverandører, utfordrende kunder og rundt moms, toll og andre kostnader.

Land å selge til

Hvis man ser bort i fra Norge så er markedet for engelskspråklige land et veldig stort nedlsagsfelt.
Oppretter man en nettbutikk på engelsk så kan man enkelt selge til følgende land:

 • Australia
 • Canada
 • Irland
 • New Zealand
 • Storbritania
 • USA

Følgende land er også gode med tanke på dropshipping, men de kan være litt mer «skeptisk» til engelskspråklige sider så dette er noe å ha i tenke på. Man kan oversette siden til annet språk, både manuelt eller automatisk (ikke alltid helt optimalt).

 • Frankrike
 • Italia
 • Portugal
 • Spania
 • Tyskland
 • Østerrike

Er det mer du lurer på så sjekk ut Starte Nettbutikk forum eller legg inn et innlegg i under for spørsmål vedrørende vare-løsninger slik som dropshipping.

 
Notifications
Clear all

Forum - Page Not Found

404

Oops! The page you requested was not found!

You can go to Forum Home page or Search here

 

 

 

Share: